Hvornår må børn få nødder?

Mange spørger sig selv, om børn må indtage nødder, og hvilken alder de i så fald skal have, før de må få nødder at spise. Her kan du læse svaret på dette spørgsmål til børns diæt, og hvad grunden er.

Jordnødder og nødder
Kan små børn få jordnødder og andre slags nødder, og hvis ja, hvornår kan man give nødder til børn?

Hvad er problemet med nødder til børn?

Problemet med nødder er ikke, at de ikke kan tåle fødevaren som sådan, med mindre barnet er allergisk overfor nødder (det er meget få børn), men at børns luftveje er meget snævre. Problemet er, at de kan få nødderne galt i halsen. Dette sker, fordi børnene ikke kan tygge nødderne i stykker, fordi de ikke har tænder. Selv når de får nogen få tænder, kan de ikke tygge nødderne i små nok stykker til, at de kan passere luftrøret. I modsætning til de fleste andre madvarer opløses nødderne ikke af spyttet i munden, og forbliver dermed hårde og kan sætte sig fast. Det kan være farligt, og man kan ikke hjælpe barnet med at få det op.

Hvilken alder skal børn have, før de må få nødder?

Børn skal som tommelfingerregel være tre år gamle, inden de introduceres for nødder. I det første stykke tid efter at man starter med at introducere nødder anbefaler man, at børn sidder ret op og stille mens de spiser nødder for at kunne koncentrere sig tilstrækkeligt. Med andre ord må de i starten ikke rende rundt og spise nødder.

Tip: sådan giver du dine børn nødder før de er tre

Du kan introducere dine børn for nødder inden de er tre år gamle ved at give dem nøddesmør, fx i form af peanutbutter eller mandelsmør.

Hvornår må børn få nødder – helt kort

Man bør vente til barnet er tre år gammelt, inden det får nødder, fordi barnet kan få nødderne galt i halsen.

Hvornår må børn få andre ting?

Se Hvornår må børn få forskellige ting – livskalender

Del med andre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *